História Ramenu

V Candymánií ponúkame farebnú paletu instantných ramenov a rezancov, portfólio zahŕňa aj napríklad výrobky od značky kórejskej značky Samyang, ktorá ako prvá v Južnej Kórei začala vyrábať instantný ramen.

Spoločnosť Samyang Food založil 15. septembra 1961 Jeon Jung Yoon.

Ramen je japonská rezancová polievka, skladá sa z čínskych pšeničných rezancov, podávaných v mäsovom vývare alebo (príležitostne) vývare na báze rýb, často ochutených sójovou omáčkou alebo miso, často sa dozdobí napríklad bravčovými plátkami, s nori (sušené morské riasy), bambusovými výhonkami a jarnou cibuľkou.

Takmer každý región v Japonsku má svoje vlastné variácie ramenu, ako je tonkotsu (vývar z bravčových kostí) z Kjúšú, a miso ramen z Hokkaida.

Po konci druhej svetovej vojny v 1945 zaznamenalo Japonsko najhoršiu úrodu ryže za posledných 42 rokov, čo spôsobilo nedostatok potravín. USA zaplavili trh lacnou pšeničnou múkou, aby vyrovnali nedostatkom potravín.
Od roku 1948 do roku 1951 sa spotreba chleba v Japonsku zvýšila z 262 121 ton na 611 784 ton, ale pšenica si našla cestu aj do ramena, ktoré väčšina Japoncov konzumovala u dodávateľov potravín na čiernom trhu, aby prežili, pretože vládny systém distribúcie potravín prebiehal s približne 20 dňovým oneskorením.

Dnes si tieto japonské pochutiny môžeme vychutnávať s rôznymi prílohami, ponúkame aj ramen a rezance s rôznymi “európskymi” chuťami.
Ponuku budeme samozrejme v budúcnosti aktualizovať, takže sa môžete tešiť na kopu nových príchutí, dobrú chuť vám želá Candymánia!

Našu aktuálnu ponuku nájdete tu!

Návrat hore